keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Jauheliha-vuohenjuustopihvit


Söimme Leenan kanssa sattumalta samoja herkullisia, vuohenjuustotäytteisiä jauhalihapihvejä ja ohjetta pohdittuamme oli pakko rueta etsimään täydellistä koostumusta. Joten ole hyvä Leena (ja muut), tuli muuten hyviä, sanoisin, että jopa parempia kuin ne syömämme!

(n.10kpl)

700g jauhelihaa
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 sipulikeittopussi

vuohenjuustoa

1. Sekoita jaheliha, munat ja sipulikeittoseos keskenään.
2. Muotoile pellille noin puolikkaan kämmenen kokoisia ja sentin paksuisia pihvejä ja murenna päälle vuohenjuustoa maun mukaan. Ei kannata kuitenkaan heittäytyä yltiöpäiseksi, että saat juuston vielä peittoonkin.
3. Peitä pihvit taputtelemalla päälle tiiviisti toinen jauhelihapihvi.
4. Paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 min.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Valkosuklaa-limerahkatorttu


Pääsiäiseen sopiva herkku tämäkin:)

Pohja:
150 g digestive-keksejä
75g margariinia tai voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 tlk (á 200g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
100g valkosuklaata
karamellirakeita

1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan kokoinen pala.
2. Murenna keksit monitoimikoneessa ja sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Vaahdota kerma.
4. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit.
5.Liota liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
6.Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka.
7. Anna hyytyä jääkaapissa min. 3-4 tuntia.
8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta lastuja, joilla koristelet pinnan karamellirakeiden kanssa.

Mämmivaahto


Polunpäässä syödään mämmiä mielellään ihan perinteisesti maidon/kerman ja sokerin kera, mutta tänä pääsiäisenä herkuttelimme myös tuunatulla versiolla. Mämmivaahto osoittautui maultaan pehmeäksi, joskin varsin makeaksi herkuksi.

4-6 annosta


1/4 rasiaa mämmiä
50g valkosuklaata
2 liivatelehteä
2 rkl appelsiinimehua
1/2 rasiaa sokeroituja appelsiininkuoripaloja
2 dl kuohukermaa

1.Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2.Sulata suklaa ja vaahdota kerma.
3.Liuota liivatteet kiehautettuun appelsiinimehuun.
4.Notkista mämmi ja sekoita suklaa, appelsiininkuoripalat ja liivateliuos.
5.Sekoita kermavaahto seokseen kevyesti joukkoon nostellen.
6.Siirrä vaahto hyytymään jälkiruokamaljaan/maljoihin.