tiistai 24. heinäkuuta 2012

Olympiapiirakka


Tervehdys Polunpäästä pitkän tauon jälkeen! Ruokaa on tehty entiseen malliin, mutta niiden kuvaaminen, puhumattakaan ohjeen kirjoittamisesta, on tuntunut viime aikoina aivan mahdottomalta ujutettavalta mihinkään rakoon. Yritän nyt kuitenkin hieman aktivoitua, koska olen huomannut netistä löytyvät ruokaohjeet itsellenikin äärimmäisen hyödyllisiksi.

Tämän Olympiapiirakan ohjeen löysin K-kaupan tarjouslehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin valmistaikinaa, mutta minä pyöräytin helpon ja herkullisen pohjan itse.

Pohja:
100g voita tai margariinia
1dl hiivaleipäjauhoja
1dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 tl timjamia
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk maissia (340g)
150g sinihomejuustomurua
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 1/2dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)

1. Sekoita pehmeään voihin jauhot ja tee tasainen taikina. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
2. Ruskista jauheliha.
3. Leikkaa paprikasta viisi "olympiarengasta". (Kannattaa ostaa kaupasta erivärisiä paprikoita!). Kuutioi paprika ja sipuli ja lisää ne jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta seos.
4. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon maissi ja sinihomejuusto. Lisää myös kermaviili ja munat.
5. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele juustoraaste ja asettele paprikarenkaat olympiarenkaiden tapaan.
6. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.