perjantai 11. marraskuuta 2011

Köyhät ritarit


Kun olin aika pieni, äidilläni oli jostain syystä Köyhät ritarit -kausi. Meillä syötiin niitä usein, ehkä vähän liiankin usein. Ja sitten se kausi meni ohi ja vähän aikaa sitten havahduin siihen, etten ole kyseistä herkkua syönyt varmaankaan kahteenkymmeneen vuoteen. Tietysti piti ottaa selvää, olivatko ne ritarit niin herkullisia kuin muistelin. Ja olivathan ne! Ja helppoja! Ja nopeita tehdä! Todellinen pelastus yllärivieraiden yllättäessä!

Aineet: 
Pitkopullaa tarvittava määrä
Pari kananmunaa
Muutama desi maitoa (ei olla turhan tarkkoja)

Lisukkeeksi esimerkiksi
sokeria,
jäätelöä,
kermavaahtoa,
marjoja,
hilloa

yms. yms!

1. Leikkaa pullasta viipaleita.
2. Riko pari kananmunaa laakeaan kulhoon, lisää maito ja sekoita.
3. Liota pullaviipaleita munamaidossa. Sen aikaa, että maito läpäisee viipaleen, mutta ei kauempaa: tarkoitus on tarjota kokonaisia viipaleita, ei mitään pullahöttöä.
4. Paista viipaleita paistinpannulla pari minuuttia molemmin puolin (niin, että ovat kauniin ruskeita)
5. Sirottele vähän sokeria pinnalle ja tarjoa lämpiminä lisuukkeiden kera.

Heleppoa kuin mikä! Meillä Köyhät ritarit pääsivät omatekoisen omenasoseen ja suklaajäätelön kanssa samalle lautaselle ja voin sanoa, että hyvää oli! Tässäpä olisi sunnuntaina ainesta vaikkapa isukille aamiaiseksi? :)

Ei kommentteja: