Alkoi tehdä mieli jotain kirpakkaa, makeaa ja jouluista. Arvoin hetkisen karpalon ja puolukan välillä, mutta päädyin lopulta puolukan ja valkosuklaan ah, niin toimivaan liittoon.
Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
Valkosuklaatäyte
5 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 dl puolukkaa
Puolukkatäyte
2 liivatelehteä
2 dl puolukoita
2 rkl sokeria
2 dl vettä
3rkl perunajauhoja
Tarjoiluun:
suklaakastiketta
1. Vatkaa munat ja sokeri, lisää vaahtoon jauhot.
2. Voitele irtopohjavuoka, laita taikina siihen ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutin ajaksi.
4. Vatkaa kerma ja sokeri ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
5. Sekoita sulatettu suklaa, tuorejuusto, kermavaahto ja puolukat.
6. Purista liivatteista ylimääräiset vedet ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä.
7. Sekoita liivate ohuena nauhana täytteeseen.
8. Kumoa vähän jäähtynyt pohja pois vuoasta ja pingota vuokaan leivinpaperi. Laita pohja takaisin ja levitä valkosuklaatäyte pohjan päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään.
9. Laita 2 liivatelehteä 5 minuutiksi kylmään veteen.
10. Valmista puolukkakiisseli: kiehauta vesi, puolukat ja pieneen vesimäärään liutotettu perunajauho.
11. Anna kiisselin jäähtyä hetki. Liutoa liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita liivate ohuena nauhana kiisseliin.
12. Ota kakku kylmästä. Mikäli haluat erilliset kerrokset, tarkista, että valkosuklaakerros on kunnolla hyytynyt ja levitä sitten varovasti puolukkakiisseli päälle. Elävämmän kerroksen (kuten kuvassa) saata kun valkosuklaatäyte on vielä vähän pehmeää.
13. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään. Anna sen tekeytyä noin neljä tuntia. Jos haluat pelata varman päälle, yön yli.
Joulunalusviikko on ehkä yksi vuoden parhaista viikoista. Nautitaan ja tunnelmoidaan (ja vähän jo herkutellaan)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti