lauantai 10. joulukuuta 2011

Suklaarusinakakku






Talven tulon kunniaksi kahvikakku sai valkosuklaahunnun koristeekseen.

Aineet:
3 munaa
2dl sokeria
100g tummaa suklaata
100g margariinia tai voita
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl suklaarusinoita
1/2 dl kuohukermaa

Kuorrutus:
3 rkl kuohukermaa
150 g suklaata (tummaa tai vaaleaa)

Koristeeksi
1 dl suklaarusinoita (tavallisia tai vaaleita)

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata rasva ja suklaa kattilassa.
3.Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rusinat joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
****
6.Kumoa hieman jäähtynyt valmis kakku.
7. Valmista kuorrutus: kuumenna kattilassa kerma ja suklaa. Sekoita tasaiseksi.
8. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele suklaarusinoilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

that looks amazing!