tiistai 10. huhtikuuta 2012

Mämmivaahto


Polunpäässä syödään mämmiä mielellään ihan perinteisesti maidon/kerman ja sokerin kera, mutta tänä pääsiäisenä herkuttelimme myös tuunatulla versiolla. Mämmivaahto osoittautui maultaan pehmeäksi, joskin varsin makeaksi herkuksi.

4-6 annosta


1/4 rasiaa mämmiä
50g valkosuklaata
2 liivatelehteä
2 rkl appelsiinimehua
1/2 rasiaa sokeroituja appelsiininkuoripaloja
2 dl kuohukermaa

1.Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2.Sulata suklaa ja vaahdota kerma.
3.Liuota liivatteet kiehautettuun appelsiinimehuun.
4.Notkista mämmi ja sekoita suklaa, appelsiininkuoripalat ja liivateliuos.
5.Sekoita kermavaahto seokseen kevyesti joukkoon nostellen.
6.Siirrä vaahto hyytymään jälkiruokamaljaan/maljoihin.

Ei kommentteja: