tiistai 10. huhtikuuta 2012

Valkosuklaa-limerahkatorttu


Pääsiäiseen sopiva herkku tämäkin:)

Pohja:
150 g digestive-keksejä
75g margariinia tai voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 tlk (á 200g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
100g valkosuklaata
karamellirakeita

1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan kokoinen pala.
2. Murenna keksit monitoimikoneessa ja sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Vaahdota kerma.
4. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit.
5.Liota liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
6.Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka.
7. Anna hyytyä jääkaapissa min. 3-4 tuntia.
8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta lastuja, joilla koristelet pinnan karamellirakeiden kanssa.

Ei kommentteja: