keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Punajuuripasta


Tämä Olga Temosen Emäntänä Olga -kirjasta nappaistu resepti sai aikaan kotonamme seuraavanlaisen keskustelun:

Mies: Mmm! Onpa hyvää pastaa! Mitä tässä on.
Minä: Punajuuria, sipulia, kermaa, pastaa.
Mies: Niin niin, mutta mitä lihaa?
Minä: Ei siinä ole lihaa. Se on punajuuripastaa.
Mies: No ihan varmasti on kyllä jotain lihaa, sano nyt!
Minä: NO EI OLE LIHAA. Siinä on punajuuria ja sipulia.

Eli jos sinä tai joku muu taloudessasi tuntee epäluuloa kasvisruokaa kohtaan, tästä on hyvä aloittaa. Menee ihan täydestä, vaikka pöydässä olisi kuinka vakaumuksellinen lihansyöjä.

Punajuuripasta 4 hengelle

1 sipuli
6 pientä keitettyä punajuuria (säilötyt käyvät mainiosti)
25 g voita
1 dl kuohukermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

350g pastaa
fetajuustia
tuoretta basilikaa

1. Pilko sipuli ja raasta punajuuri.
2. Kuullota sipulia voissa, lisää sitten punajuuri.
3. Lisää hetken päästä kerma ja mausteet. Anna hautua kannen alle 15min.
4. Tarjoile vastakeitetyn pastan, murennetun fetan tuoreen basilikan kanssa.

Eli ihan todella helppoa ja nopeaa, jos tekee säilötyistä punajuurista. Kokeilin kerran myös tuoreista. Mutta keittämisessä meni aikaa todella pitkään, eikä maku eronnut mielestäni olennaisesti.

Kerran jouduin varioimaan jääkaappitilanteen vuoksi seuraavasti. Myös tämä toimi todella hyvin:
Vaihda kerma ja mausteet Creme Bonjour Mustapippuri-ruokakermaan. Kuten todettu, toimii.

Ei kommentteja: