maanantai 5. maaliskuuta 2012

Appelsiini-juustokakku


Pohja
150g voita tai margariinia
3 rkl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte
400 g appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
(tai maustamatonta tuorejuustoa ja 2 appelsiinin mehu)
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele irtopohjavuoan reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.
2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
3.Lisää jauhot ja sekoitua nopeasti taikinaksi.
4. Kauli tai painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Notkista tuorejuustot kulhossa. Sekoita joukkoon loput täytteen aineet.
6. Kaada täyte vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia.
7. Anna kakun vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.

Tämä amerikkalaistyyppinen juustokakku on todella herkullinen ja tuntuu tuovan kevään tullessaan! Se on nimittäin ihan oikea auringonvalo, mikä tuossa kuvassa kakun pinnalla leikittelee:)

2 kommenttia:

Linnea / pigeonnaire kirjoitti...

Mainitsin miehelle että täällä on appelsiinijuustokakun ohje. Tätä pitää kuulemma tehdä. :)

Amma kirjoitti...

Kannattaa, mutta omalla vastuulla. Tähänkin jää koukkuun...:)