torstai 29. marraskuuta 2012

Baileys- kakku


Pohja
1 prk hedelmäsosetta
235g digestive-keksejä

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 prk (á 250g) Mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

1. Peitä irtopohjavuoka (halk.24cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimella ja lisää joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuokaan.
2. Laita liivetelehdet veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri ja sen jälkeen Mascarpone.
3.Vaahdota valkuaiset ja lisää kerma-juustoseokseen.
4. Kiehauta likööri ja sulata siihen liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.
5. Kaada vuokaan ja tasoita.
6. Hyydytä noin 3 tuntia. Koristele mielesi mukaan.

Baileys maistuu voimakkaampana samana iltana, yön yli tekeytyessään maku laimenee. Itse saattaisin laittaa vähän enemmänkin likööriä voimakkaamman maun saamiseksi.

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Miltä tuo pohja maistui tai erosiko kovasti perinteisestä rasva-keksipohjasta? :)