keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Munakasrulla

Munakasrulla on helppo ja nopea tehdä. Lisäksi se on siitä hyvä ruoka, että jos munia vain löytyy, täytteeksi voi laittaa melkein mitä vain. Ja yleisesti ottaen rulla maistuu kaikille vauvasta vaariin. Täytteeksi voi laittaa esimerkiksi kasviksia, kinkkua, jauhelihaa, kalaa tai kuten minä tällä kertaa, sieniä.

OHJE (uunipellillinen, noin 4-6 annosta.)

Taikina:
4 munaa
3 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
1/2 dl öljyä


1. Vatkaa munat kevyesti rikki ja lisää muut ainekset
2. Kaada seos pelllille voidelulle leivinpaperille
3. Paista 200 asteessa noin 20-30 min

Täyte:
3 dl sieniä (tai kinkkua, jauhelihaa, kalaa...)
1 sipuli
1 rkl rasvaa
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
suolaa
ripaus mustapippuria

Pinnalle juustoraastetta


4. Hienonna sienet ja sipuli.
5. Sulata pannulla rasva ja lisää vehnäjauhot sekä sipuli.
6. Lisää neste samalla hyvin sekoittaen
7. Lisää sienet, hauduta muutama minuutti, sekoittele välillä ja mausta lopuksi.

8. Kun munakaslevy on kypsynyt, anna sen jäähtyä muutama minuutti ja levitä täyte levylle.
9. Kääri rullalle ja lisää päälle juustoraastetta.
10. Kuumenna uunissa, kunnes juusto on sulanut ja kauniin värinen.

2 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Oooooooh!, tämän linkki lähtee nyt miehelleni. Hän on luvannut alkaa valmsita minulle munakkaita. Siis ehkä aluksi joka viikonloppuaamu ja myöhemmin sitten joskus joka aamu. Tämä tehdään meillä kanttarelleihin.

Kiitos!

Amma kirjoitti...

Ole hyvä, onpa mukava kuulla, että sinulle on tiedossa herkullisia aamiaisia. Kanttarellit ovat taivaallisia!