Tällainen korkkaamaton kakkuohje löytyi resepti"arkistostani", eli siis yhden laatikon pohjalta :) Pitihän sitä heti kokeilla.
Pohja:
100 g suklaata
50 g voita tai margariinia
4 keltuaista
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
1. Sulata suklaa ja rasva ja jätä seos jäähtymään hetkeksi.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi ja lisää suklaa-rasvaseos joukkoon varovasti.
3. Sekoita jauhot, rouhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan.
4. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
5. Paista 175 asteessa n. 30 min.
Päälle:
Mansikoita
Marenki:
4 valkuaista
1 tl sokeria
6. Irrota kypsän kakun ympäriltä vuoan reunat ja levitä viipaloidut mansikat pohjalle.
7. Vatkaa marenki ja levitä mansikoiden päälle.
8. Voit halutessasi ripotella päälle lisää pähkinärouhetta tai mantelilastuja.
9. Pidä kakkua 225 asteessa noin 5 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti