torstai 10. marraskuuta 2011

Täytetyt paprikat


Kääk, taas on aikaa vierähtänyt viikko, vaikka niin lupailin, että uudesta Polunpään keittiöstä tulee reseptejä solkenaan! Kyllähän täällä on ruokaa laitettukin, mutta tarvitsisin kyllä sihteerin, joka ehtisi kirjata reseptit ylös tänne blogin puolelle.

Tässä nyt kuitenkin viikonloppuun oikein sopivat Täytetyt paprikat sienitäytteellä (siis syödään meillä muutakin kuin sieniruokia, vaikkei ehkä uskoisi) ja yritän viikonlopun kunniaksi ehtiä jakaa kanssanne myös sunnuntai-illan herkun. Meillä siis viime sunnuntain, mutta käyttäkää te sitä tulevana sunnuntaina, vaikka isälle yllätykseksi!

Mutta ensin paprikat!

Ainekset:
6 paprikaa
Täyte
noin 3-4dl esikäsiteltyjä sieniä (tuoreita sieniä noin 1 litra)
1 sipuli
1 pieni purjo
2,5 dl riisiä
1 Crème Bonjour Cuisine (oikeastaan mikä maku tahansa käy: esim. sipulisekoitus tai tatti-herkkusieni sopivat erinomaisesti)
juustoraastetta

1. Leikka paprikoista kannat irti, poista siemenet sisältä ja aseta paprikat vuokaan avoin puoli ylöspäin.            2. Pehmitä paprikoita mikrossa n. 15 min. Laita riisi kiehumaan.
2. Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika, samoin sipuli ja purjo. Valuta pehmenneistä paprikoista neste pois.
3. Paista sieniä voissa pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää sipuli, purjo ja paprikanpalat. Paista ja lisää lopuksi Crème Bonjour.
4. Sekoita keitetty riisi muun täytteen joukkoon. Täytä paprikat täytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 15-20 min.

Vinkki! Täytteen menekki riippuu luonnollisesti paprikoiden koosta. Yleensä ottaen minulla jää aina täytettä yli, voit siis varata pari ylimääräistä paprikaa. Toisaalta lapsiperheessä kuten meillä ylimääräinen täyte sopii riisin kanssa kastikkeeksi pikkuväelle, mikäli kokonaisen paprikan syöminen tuottaa hankaluuksia.

Ihanaa ja kulinaristista viikonloppua!Ei kommentteja: