torstai 1. joulukuuta 2011

Hetivalmis-piparitaikina



Iloista joulukuun aloitusta! Polunpäässä on aloitettu myös jouluvalmistelut, mitenpä muuten kuin piparitalkoilla! Tämä on vanha ja hyvä pipariohje. Parasta siinä on, että piparit voi leipoa heti taikinan ollessa vielä lämmin.

300g voita
200g sokeria
2 munaa
1 rkl soodaa
1,2 kg voita
3 dl siirappia
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten.
3. Yhdistä sooda jauhoihin ja lisää vaahtoon.
4.Kiehauta siirappi ja mausteet, anna jäähtyä hetki.
5. Lisää siirappiliemi taikinaan.
6. Leivo piparit normaalisti joululauluja kuunnellen! Muista syödä piparitaikinaa!




1 kommentti:

Tiina Moilanen kirjoitti...

1,2 kg jauhoja varmaankin? :)