maanantai 15. elokuuta 2011

Aura-lehtipihvit

Liharuoat ovat meillä miesväen hyppysissä. Tänä kesänä olemme mieltyneet yksinkertaiseen lihan makuun monimutkaisten marinadiviritysten sijaan :) Tämä ohje on tosi helppo!

Osta valmis köntti sisä- tai ulkofilettä, sikaa tai nautaa. Tässä kuvissa on  possun ulkofilettä. Voit myös ostaa valmiiksi leikattuja fileitä, mutta itse leikkaamalla säästää merkittävästi.

1. Leikkaa liha noin 0,5cm-1cm paksuisiksi fileiksi. Nuiji.


2. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Paista pannulla lihan paksuudesta riippuen noin 4-5 min/puoli.
4. Ja kas, valmista tuli. Levitä lämpimän pihvin päälle Valion Aura Pehmeää ja eikun herkuttelemaan!


4 kommenttia:

Sara kirjoitti...

No tämähän ohje näyttää helpolta ja herkulliselta! Kokeillaan, niin että toinen puolisko tekee ja minä katson vierestä hih! Mutta siitä lihasta vielä eli miten saa estettyä, ettei pihveistä tule sitkeitä eli suosittelisitko jotain erityistä lihaa, jolla tulee mureita pihvejä?

Minun kommenttini ovat varmaan ihan hassuja täällä :(

Amma kirjoitti...

Sara, kommenttisi ei ole yhtään hassu ja kuten paljastin liha on mieheni erityisalaa, mutta...

Nauta on tietysti arvokkaampaa ja arvostetumpaa kuin sika, mutta näistäkin possuyksilöistä tuli oikein hyvät ja mureat pihvit.

Olen kuullut sellaisen nyrkkisäännön, että lihassa pitäisi näkyä tuommoisia vaaleita suikaleita, silloin siitä tulee mureaa. En tiedä, onko tässä perää, vai onko kyseessä pelkkä urbaanilegenda??

Käsittääkseni olennaista on, ettei lihaa turhaan käännellä pannulla, vaan laitetaan kuumalle pannulle, paistetaan kunnes neste alkaa puskea päältä pintaan ja sitten käännetään. Näin nesteet jäävät sisälle ja pihvistä tulee murea ja mehevä. Näin ainakin meillä on onnistunut!

Maukkaita ruokahetkiä!

Sara kirjoitti...

Hei Amma, kiitos näistä tarkennetuista ohjeista! Kokeiltiin ja onnistui! Aurajuuston sijaan käytin maustevoita ja oli yhtä herkullista kuin ravintolan pihvi hih!

Amma kirjoitti...

Onpa hauska kuulla, että onnistui! Ja tosiaan erilaisilla maustevoilla ja tuorejuustoilla saa lukemattomia erilaisia versioita!