tiistai 23. elokuuta 2011

Suklaajuustokakku

Tämän reseptin julkaiseminen vähän riipaisee, sillä se on yksi lempilapsistani! Mutta olen jo antanut tämän muutamille ystävilleni, joten salaisuus on joka tapauksessa menetetty :) Totta puhuen jaan tätä mielelläni toisille, koska loogisesti ajateltuna sitä paremmat mahdollisuudet minulla on saada suklaajuustokakkua kyläillessä :D Tähän kakkuun ovat ihastuneet kaikki, siis oikeasti KAIKKI. Se ei tee hyvää linjoille, mutta sielulle ja mielelle sitäkin parempaa.



Suklaajuustokakku

200g tummaa suklaata (70% tai yli)
200g voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 pkt (á 250g) mascarponea (jos haluat light- tai laktoosittoman version, Philadelphia-tuorejuustosta löytyy molempia ja kakusta tulee yhtä hyvää)
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. voitele leivinpaperi ja laita se 20x30cm kokoiseen vuokaan tai halkaisijaltaan 24cm kokoiseen irtopohjavuokaan.
2. Sulata suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot.
3. Sekoita täyte: tuorejuustoon sokerit ja munat.
4. Levitä vähän yli puolet taikinasta vuokaan. Levitä sen päälle tuorejuustotäyte. Lisää loppu taikina päälle. Voit halutessasi tehdä pinnalle kuvioita veitsellä tai haarukalla.


5. Paista uunin keskiosassa n. 45min. Kakku saa jäädä aika pehmeäksi sisältä, mutta jos kakku "tytisee" uunista otettaessa, on se vielä liian raaka.
6. Jäähdytä ja ripottele pinnalle tomusokeria. Koristele haluamallasi tavalla. Esimerkiksi tuoreet marjat sopivat kakkuun erinomaisesti.

Nautinnollisia kakkuhetkiä!

2 kommenttia:

Lukutoukka kirjoitti...

Kuulostaa syntisen hyvältä! Pitäisiköhän sitä repäistä ja yllättää työkaverit kakulla?

Amma kirjoitti...

Olet kyllä varmasti aika suosittu sen jälkeen ;)