torstai 1. syyskuuta 2011

Suolainen piiras (brittityyliin?)


Ei tässä piiraassa ole oikeasti mitään erityisen brittiläistä. Jostain syystä vain miellän kaikki tällaiset piiraat perienglantilaisiksi: kai olen lukenut vähän liikaa brittiläisistä munuaispiiraista yms., jotka kuulostavat niminä herkullisilta, mutta tarkemmin ajateltuna aika ällöiltä... vai onko joku syönyt munuaispiirasta? :)

Onneksi itse voi valita, mitä piirakkaansa pistää. Tällä kertaa meillä syötiin kinkku-aurajuustopiirakkaa ihan siitä syystä, että niitä sattui jääkaapin kätköistä löytymään. Taikinan ohje on helppo:

Aineet:
1prk maitorahkaa
250g voita
4 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Mikään ei tietysti estä lisäämästä joukkoon vähän kuituakin joko jauhojen tai leseiden muodossa. Tällä kertaa sujautin taikinan joukkoon rahkan sijasta kalapuikkojen (kyllä, meillä syödään aina tosi gourmeeta!) lisukkeena toimineen kermaviilikastikkeen: hyvin sopi!
1.Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi ja laita vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään.
3. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, laita täytteet levyn keskelle pitkän sivun suuntaisesti. Jätä siis reunoja sen verran, että voit kääntää reunat täytteen päälle nätiksi paketiksi.
4. Sisällöksi kukin voi siis laittaa mitä mielii. Tähän piirakkaan sipulsin joukkoon parisataa grammaa kinkkua, jonka maustin aurajuustolla.
5.Käännä piirakka leivinpaperille niin, että sauma jää alle.
6. Paista 200 asteessa noin 30 min.

Sopii erinomaisesti vaikkapa suolaiseksi iltapalaksi!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2772893/pidot-polunpaassa?claim=dt54rhtgqpb">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja: