lauantai 15. lokakuuta 2011

Karibialainen kanapata

Yleisesti ottaen olen perinteisen suomalaisen kotiruoan ystävä, mutta joskus on kiva kokeilla jotain muutakin. Tämän kanapadan ohjeen bongasin Pirkka-lehdestä. Alkuperäiseen ohjeeseen tosin käytettiin possua, mutta koska tarkan markan emäntä oli juuri ostanut tarjouksesta kanasuikaleita, sai karibialainen possupata muuttua kanapadaksi :)

Valitettavasti en muistanut räpätä padasta kuin tällaisen huonon 'putputus'kuvan, mutta voin luvata, että ruoka on parempaa kuin tässä näyttää!


Ainekset:
300 g kanasuikaleita
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
2tl currya
1tlk (400g) kookosmaitoa
1tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 omenaa
2 banaania
1/2 dl rusinoita
1 dl cashewpähkinöitä

1. Pilko sipuli. Ruskista kanasuikaleet öljyssä, lisää sipulisilppu ja curry. Anna hautua hetki.
2. Sekoita joukkoon kookosmaito. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 25min.
3. Kuutioi kuoritut omenat ja viipaloi banaanit. Sekoita ne ja rusinat kastikkeeseen varovasti. 
4. Hauduta vielä noin 5 min. Ripottele pinnalle (kevyesti paahdetut) cashewpähkinät.

Padasta tuli tosi makea ja aluksi hieman oudoksuin makua. Mutta kun kokeilin sitä lisukkeena ihan perinteisten keitettyjen perunoiden ja ruskean kastikkeen kanssa, oli se aivan mielettömän hyvää! Lisäksi huomasin, että pata tekeytyi ajan kanssa ja muutaman päivän ikäisenä syöty jämäannos oli kaikista herkullisin :) Meille tästä tuleekin vähän fiinimpiin aterioihin ja juhliin oiva lisukeruoka, jota on helppo tehdä isompikin satsi kerralla.
Eikun kokeilemaan ja maistelemaan!

1 kommentti:

Susa kirjoitti...

Nam, pittääpäs kokeilla pian!!