torstai 6. lokakuuta 2011

Tikru-täytekakku

Synttäritarjoomusten kolmas ja viimeinen osa eli täytekakku. Nalle Puh-teeman mukaisesti pohja oli tehty tiikerikakusta, tarkemmin sanottuna legendaarisen Maija keittää -keittokirjan mukaisella Marmorikaakku -reseptillä:



Aineet:
250g voita
100 g sokeria


4 munaa
100g sokeria


1-2 tl leivinjauhetta
225-250 g vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
2-3 rkl kaakaojauhoa
1-2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
2. Vatkaa ensin munat vaahdoksi, sitten 100 g sokerin kanssa. Lisää munasokerivaahto pikku hiljaa voivaahtoon voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää jauhot ja maito.
4) Ota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauho. Suurempi osa maustetaan vaniljasokerilla.
5) Voitele ja jauhota vuoka. Laita pohjalle vaalea taikinaa, sitten päälle kaakaotaikinaa ja taas päälle loput vaaleasta taikinasta. Töki haarukalla taikinaa, niin että taikinaan tulee kivoja tiikerinraitoja. 


Paista 175 asteessa noin tunti.


Meillä on iso suku, joten tein tämän ohjeen kolminkertaisena. Tupla-annoksen paistoin suuressa suorakulmion muotoisessa uunivuokassa, yksinkertaisen pyöreässä uunivuoassa.

Ideana oli siis tehdä talvinen mäkimaisema ja koristella  se muovisilla Nalle Puh-koristeilla, jotka tilasin aiemmin netistä. Neliskulmainen ohut kakkupohja tuli alle ja pyöreä kumpu sen päälle toiseen reunaan.

Täytteenä ja kakun päällä oli

*omenasosetta
*kinuskikastiketta
*kermavaahtoa
*digestivekeksimurua


Kakku oli hyvää ja keräsi kiitosta, joten uskallan suositella niin pienten kuin isojenkin synttäreille ja herkkuhetkiin!

Ei kommentteja: