Tervehdys taas! Polunpään keittiössä on ollut hiljaista, sillä täällä on tehty uutta köökkiä useampi viikko. Mutta nyt uudessa keittiössä onkin niin ihana puuhastella, että eiköhän bloginkin puolella virkistytä :) Laitan muuten vielä tällä viikolla muutaman tunnelmakuvan keittiöstä, joten olkaahan varppeillanne!
Leivoin viikonlopuksi teinibravuuriani, Masaliisoja. Kyseessä on tismalleen sama leivonnainen kuin mokkapalat, mutta pitäydyn itsepintaisesti Masaliisa-nimityksessä, kuulostaa eksoottisemmaltakin :D
Aineet:
3 kuppia vehnäjauhoja
2 kuppia sokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g voita
1 kuppi maitoa
Kuorrute:
100 g voita
200 g tomusokeria
5 rkl kahvia
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kanamunat, sulatettu voi ja maito.
2. Levitä taikina leivinpaperille uunpellille.
3. Paista 225 asteessa kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa paistamisen jälkeen.
4. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja kahvi.
5. Levita kuorrute pohjan päälle ja koristele esimerkiksi nonparelleilla ja kookoshiutaleilla.
6. Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa paloiksi.
Hyvän ei tarvitse aina olla uutta ja vaikeaa, heleppo ja hyväksi havaittu toimii aina!
Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti