lauantai 30. heinäkuuta 2011

Kesäkurpitsakeitto

Nyt kannattaa suosia kotimaista kesäkurpitsaa! Kesäkurpitsakeitto on nopea ja herkullinen lounaskeitto, mutta sopii myös alkuruoaksi.


Aineet:
1 kesäkurpitsa
loraus öljyä
vettä tai maitoa n. 3,5-4,5 dl
kasvisliemikuutio
1 pkt Koskenlaskijajuustoa

1. Pilko kesäkurpitsa ja lisää kattilaan, jossa on öljyä.
2. Paista hetki, älä ruskista.
3. Lisää neste ja kasvisliemikuutio.
4. Keitä kymmenisen minuuttia tai niin kauan, että kurpitsa alkaa pehmetä.
5. Lisää Koskenlaskija ja sekoita se tasaiseksi keittoon, keitä vielä n. 5 min.
6. Soseuta sauvasekoittimella
7. Keitetty kananmuna sopii keittoon erinomaisesti lisukkeeksi!

10 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Onnea uudelle blogille. Nämä helepot ohjeet ovat ainakin meille lapsiperheellisille tosi tärkeitä. Ja tuo alla oleva suklainen mansikka-marenkikakku aika ihanan oloinen. :)

Amma kirjoitti...

Kiitos! Suklainen mansikka-marenkikakku on todella hyvää. Juuri tässä nimenomaisessa yksilössä tosin meinasi tulla kämmi, kun poikanen kävi ruuvaamassa uunin kesken kaiken 200 asteeseen. Pitäisiköhän lisätä sellainen "kulissien takana tapahtuu"- osio? :D

Helppoja ja nopeita ohjeita on luvassa, ei meillä paljon muita tehdäkään :) Kiva kun tulit!

Erja Metsälä kirjoitti...

Onnea uudelle blogille, heti olit laittanut sellaisen ohjeen että tekee mieli kokeilla, kesäkurpitsakin taitaa odotella jo tuolla jääkaapissa! Kiitos!

Amma kirjoitti...

Kiitos Erja! Toivottavasti maistuu (ja uskon kyllä, että maistuu) :) Anoppi laittoi meillekin eilen muovikassillisen kesäkurpitsoita mukaan. Täytynee visioida uusia käyttötapoja: niin hyvää kuin tämä onkin, ei sitä viitsi ihan viikkotolkulla syödä ;)

Unknown kirjoitti...

onnea uudelle blogille! kesäkurpitsa keittoon sopii muuten todella hyin piparjuuri! mä laitan aina semmosen pienen tuubin sitä joukkoon. en muista mistä keksin ja onhan siinä aika voimakas maku, mutta meillä tykätään!

Leena Lumi kirjoitti...

Onnea Amma! Toteuta sinä tämä Ruokaunelma minunkin puolestani...Olisin halunnut, mutta aika ei riitä.

Ruokablogisi nimi on hurmaavan kirjallinen, tulee vähän mieleen Maeve Binchy...

Olen intohimoinen kokkaaja, en leipoja. Eniten kalaa ja äyriäisiä, sitten kanaa ja kerran viikossa on salaattipäivä. Sienireseptit ovat myös hurmaavia.

Tänään aloitan Ranskalaisissa koroissa kantarellikeitolla, sitten jotain kalaa kera kantarellimuhennoksen ja sitten ehkä Mansikat Romanvien tyyliin...

Olen jo kauan seurannut muutamia ruokablogeja, mutta aina en jätä jälkeä käynnistä aikapulan takia, toisinaan taas juutun kyselemään tarkempia ohjeita.

Hyvä sinä!

Jaana kirjoitti...

Oi ihanaa! Luit ajatukseni, keittiössäni odottaa kolme kesäkurpitsaa, jotka nakkasin illalla vielä mökiltä matkaan. Nyt tiedän, mitä niistä pitää tehdä. Kiitos!

Amma kirjoitti...

Kiitos, Anni.m. ja kiitos vihjeestä! Täytyykin kokeilla!

Leena, kiitos! Kivaa, että pidät nimestä ja sait tuollaisia mielleyhtymiä. Onneksi löysitkin sienimunakasrullan ohjeen:)

Joana,kivaa, että kurpitsoille löytyy nyt käyttöä. Tämä onkin ihanaa aikaa, kun itse kultakin löytyy kaikkea ihanaa omasta takaa!

Jael kirjoitti...

Onnea uuden blogin johdosta,jonne löysin Leena Lumen suositusten johdosta.Kivan näköinen blogi-ilme!

Amma kirjoitti...

Tervetuloa Yaelian ja kiitos! Ja kiitos Leenalle suosituksesta:)